Ruben Coutteau is werkzaam bij ons als osteopaat.

Ruben zal consultaties doen op vrijdag vanaf 17u30.

U kan een afspraak maken via 0475 52 44 71 of via moc.liamg@uaettuoc.nebur

Voor meer info --> Website Ruben Coutteau


Website Ruben Coutteau

Mijn naam is Ruben Coutteau. In feite ben ik afkomstig van de kust maar ik volgde de liefde naar het landelijke Laarne, waar ik samen met mijn echtgenote en 3 dochters woon en mijn kine-en osteopraktijk uitbaat.

Na mijn opleiding kinesitherapie, specialiseerde ik me in Osteopathie,  Manuele therapie, Trigger point therapie vlgs Travell & Simons, Orthopedische geneeskunde vlgs James Cyriax en liep ik verschillende stages in schouderspecialisaties in Lyon en Parijs.

Naast mijn eigen praktijk te Laarne, zal ik vanaf 1 oktober 2018 als Osteopaat deel uitmaken van het multidisciplinaire team van VIVE in Wetteren.

Uit mijn eigen ervaringen en uit het steeds veranderende landschap van de verschillende paramedische disciplines, merk je dat de multidisciplinaire aanpak in de toekomst steeds belangrijker zal worden. Tevens is het voor U, als patiënt, alleen maar een meerwaarde dat je verschillende behandelingen onder één dak hebt. Doordat onze onderlinge communicatie nog directer verloopt, is het eventueel doorverwijzen een logische stap.


Waarom naar de osteopaat?

U kunt bij de osteopaat terecht voor een uitgebreide waaier aan klachten. Deze klachten kunnen heel recent en plots ontstaan zijn maar ook voor oudere, chronische, op-het-eerste-zicht niet te verklaren klachten kunt u bij mij terecht.


“De top van de ijsberg is uw klacht, de oorzaak is veel breder en ligt eronder”

Als osteopaat luister ik eerst uitgebreid naar u als patiënt en stel ik veel vragen. De meest voorkomende klachten bij de osteopaat zijn nek-en rugklachten maar ook een hele reeks andere pathologieën zoals:

  • Hoofdpijnen
  • Aspecifieke gewrichtsklachten
  • Bekkeninstabiliteit (bij zwangerschap)
  • Posttraumatische pijn (whiplash, zware val, …)
  • Chronische aspecifieke buikpijnen
  • Chronische letsels bij sporters
  • Stress klachten
  • Reflux en slaapproblemen bij baby’s
  • Sinusitis
  • Slikproblemen (bij baby en volwassenen)


Daarna volgt een systematisch onderzoek van de beweeglijkheid van diverse lichaamsstructuren.

Niet alle klachten kunnen onmiddellijk verdwenen zijn. De duur van de behandeling en de frequentie van de consultaties hangen af van de individuele patiënt en zijn klachten. Daarom krijgt u nadien raad en advies mee voor de komende dagen.

Na afloop van elke sessie, bezorg ik u een attest osteopathie dat u aan uw ziekenfonds kan bezorgen voor een eventuele terugbetaling.